מבחן 4 השאלות לפני תוכנית עסקית

חשוב מאוד לשמור על גמישות מחשבתית, לא לאבד את הראייה הביקורתית ואת יכולת השיפוט.

מבחן 4 השאלות לפני תוכנית עסקית

החלטת ליזום פעילות עסקית חדשה, האם שאלת עצמך האם זה באמת בשבילך?

ניוזלטר החודש מציג את מבחן 4 השאלות לפני שיוצאים לדרך.

 

לפני הכול ובהזדמנות זו, אנחנו שמחים להשיק את  עמוד המעריצים שלנו  ב- facebookhttp://www.facebook.com/pages/edit/?id=310830632820#!/pages/GONOGO/310830632820

וגם את החשבון שלנו ב – Twitter:

http://twitter.com/NIR_CEO_GONOGO

כי אם אתה לא שם אתה לא קיים….

וגם…. הטבה ללקוחותינו בסוף הניוזלטר –תיהנו!

 

אז לפני שאתה מפרט את חזונך העסקי ואת שאיפותיך להיות זה שיכבוש, ישנה,יהפוך, יטלטל את הענף בו אתה מתכוון לפעול ועוד קצת לפני… שאתה מגייס, משקיע, מאלתר, מקמבן וממשכן את הבית, שלך של ההורים ושל החמה… עצור! שאל עצמך מספר שאלות. לא, אנחנו לא מתכוונים לשאלות הרגילות אותן כבר סקרנו בעבר, כמו, מה יהיה המחזור החודשי, מהי נקודת האיזון, או מה יהיה ה- TRAFFIC באתר, הכוונה היא לשאלות מסוג אחר  לגמרי…

הראשונה, מה בכלל אני רוצה להשיג מכל הסיפור הזה…? האם זו הגשמה עצמית, כסף, יוקרה, הכרה, או אולי סתם הפגת שעמום…

המטרות האישיות אותן נגדיר כבר בשלבים הראשונים הן אלו שיקבעו האם בחרתי בתחום הנכון. וכאן כמו שבטח כבר הבנתם העניין הנו סובייקטיבי לגמרי. זה בערך כמו לשאול השאלה : מהו מספר הקסם שלך? (כמה כסף את צריך על מנת לחיות באושר עד סוף ימייך). נחזור רגע לעסק שברצוננו להקים, אם התשובה היא כסף…אז כמה? 10,000 ₪ נקי כל חודש או אולי 20 ? בטוח 30….התשובה משתנה כאמור בין יזם ליזם ובין תחום לתחום. כל שכן כאשר מדובר בהגשמה עצמית, ביוקרה או בהכרה וגם כאן…של מי בדיוק?

השאלה השנייה, האם אני "מתחבר" באמת לתחום בו בחרתי?

מעטים האנשים אשר עוסקים באמת במה שהם אוהבים והיו בוחרים באותו תחום אילו כסף לא היה מהווה שיקול מרכזי. האם בבחירת המיזם שלי אני חייב להתמקד בכזה שאני גם אוהב, או לפחות מתחבר אליו יותר מאחרים? ברור לגמרי שתחום אליו אנו מתחברים יעבוד טוב יותר עבורנו, אם התמזל מזלנו ובטעות נקלענו לכזה אשר תומך גם באמונות ובתפיסות שלנו ומביא בנוסף לכסף, על הדרך, גם הגשמה עצמית אז בכלל שחקנו אותה! מצד שני, אם המטרה היא "לעשות כסף" האם שאלת האהבה רלוונטית פה בכלל…

השאלה השלישית, האם תחום העיסוק בו בחרתי מתאים ל – DNA שלי? או, האם הכישורים האישיים שלי תומכים במושא אהבתי…?

נטייתנו הטבעית לתחום זה או אחר, תגדיל את סיכוינו להצליח בו. יזם שמתחבר לתחום הרשתות החברתיות ומבלה 5 שעות ביום ב – facebook  נמצא כנראה בעמדה טובה יותר מכזה שרישום לפייסבוק מהווה מטלה כבדה בפני עצמה עבורו… לא מעט משקיעים סבורים כי הצלחתו של מיזם תלויה במידת מוערבות האישית של היזם במוצר. יזמים שאומרים: "..יש לי מוצר מעולה אבל אני זה לא קהל היעד שלו…"עשויים ל"הכניס" לעצמם "גול עצמי" ולפספס משהו ובגדול. אם אתה לא קהל היעד למוצר/שירות, איך תדע מה הן התכונות שצריכות להיות בו באמת על מנת ליצור יתרון יחסי מתמשך בשוק?

השאלה הרביעית, כמה אני מבין או יכול להבין בתחום?

לא מעט משקיעים אינם מסכנים את הונם בתחומים אותם הם אינם מכירים. גם כאן השאלה היא הרבה פעמים יחסית לגמרי, האם מנכ"ל לחברה העוסקת במערכות סולאריות צריך להבין איך העסק עובד ברמה הטכנולוגית ? לא בהכרח, האם הידע הזה עשוי לעזור לו – בהחלט.  האם מנכ"ל של חברה העוסקת בכתיבת תוכנה צריך להיות כזה שכתב בעבר תוכנה בעצמו? לדעתנו, כן. צמיחה מלמטה, תמיד מהווה יתרון, הן מקצועי והן ברמת ההתנהלות והדינאמיקה מול הלקוח. נכון הדבר בעיקר בתחום הטכנולוגי הרווי במושגים ובמונחים המתעדכנים באופן שוטף. נתקלנו בלא מעט יזמים אשר טעו בגיוסם של עובדים כתוצאה מחוסר היכרות עם העולם הזה.

רק אחרי שיש לך קצת ניסיון אתה מבין כמה ניסיון הוא חשוב…הוא חוסך מאתנו טעויות רבות, מקצר תהליכים, יזמים רבים שואלים אותנו מדוע להכין תוכנית עסקית דווקא אצלנו, התשובה לכך היא הניסיון הרב שיש לנו  בתחומים כה רבים ובניהול תהליכים מורכבים.

בהצלחה וחג פורים שמח!!

 

ניוזלטר זה כתוב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד.

 

קראו גם על:

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *